Nieuws

'De Lang en Beuker ondanks financiële beperkingen druk bezig met Ajax-transfers'

'De Lang en Beuker ondanks financiële beperkingen druk bezig met Ajax-transfers'

22 april - 18:01

Volgens Mike Verweij van De Telegraaf zijn Kelvin de Lang en Marijn Beuker intensief bezig met het voorbereiden van de selectie van Ajax voor het volgende seizoen. Ondanks beperkt budget, waarbij Ajax volgens financieel directeur Susan Lendrink normaal eerst spelers moet verkopen voordat nieuwe aangetrokken kunnen worden, is er hoop dat inkomende en uitgaande transfers elkaar kunnen overlappen.

"Je hoort dat Kelvin de Lang en Marijn Beuker heel erg druk bezig zijn met het uitgooien van lijntjes voor de selectie van volgend seizoen, maar ze zullen ook spelers moeten verkopen", zegt Verweij.

Verweij meldt in de voetbalpodcast van De Telegraaf dat Ajax voor een uitdagende voorbereiding staat. Marijn Beuker werkt aan een gefaseerd schema voor de spelersinloop, rekening houdend met het EK 2024. "Marijn Beuker is een voorbereiding in elkaar aan het draaien waarbij spelers gefaseerd binnenstromen, ook door het EK," licht hij toe. Dat zorgt mogelijk voor complicaties in het samenstellen van een volledig team.

Daarnaast benadrukt Verweij de noodzaak voor verbeterde opvang en begeleiding van zowel jeugdspelers als nieuwe aankopen uit het buitenland bij Ajax. "De opvang en begeleiding van de spelers bij Ajax moet en kan een stuk beter. Trek een blik studenten open die voor die gasten klaarstaan en vang die gasten op. Zorg dat ze een goed appartement krijgen en niet wekenlang in een hotel zitten", stelt hij voor.

Over de situatie van Georges Mikautadze, die momenteel ontevreden is bij Ajax en verhuurd is aan FC Metz, merkt Valentijn Driessen op dat de speler kritiek uit op de club in een poging zijn transferprijs te verlagen en zo een terugkeer onwaarschijnlijk te maken. "Mikautadze is Ajax heel erg zwart aan het maken, omdat hij die transfer wil afdwingen", is Driessen van mening.