Nieuws

PSV tegen Feyenoord: wanneer is in 2024 de strijd om de Johan Cruijff Schaal?

PSV tegen Feyenoord: wanneer is in 2024 de strijd om de Johan Cruijff Schaal?

22 april - 17:24 Laatste update: 17:24

De twee finalisten voor de Johan Cruijff Schaal in 2024 zijn bekend. Aanstaand landskampioen PSV en bekerwinnaar Feyenoord strijden in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2024/2025 tegen elkaar om de prijs. VoetbalNieuws.nl vertelt je wanneer die op de rol staat.

Welke clubs spelen tegen elkaar in de Johan Cruijff Schaal?

De strijd om de Johan Cruijff Schaal gaat altijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. Wanneer een club de dubbel weet te pakken, speelt het de finale om de Nederlandse supercup tegen de nummer twee van de ranglijst. Mocht Feyenoord in het theoretische geval er nog in slagen om de enorme achterstand op PSV teniet te doen, dan staan beide ploegen dus ook tegenover elkaar. PSV kan namelijk niet meer derde worden in de Eredivisie.

Zodoende spelen PSV en Feyenoord een rematch tegen elkaar in de Johan Cruijff Schaal. Vorig seizoen wonnen de Eindhovenaren hem voor de elfde keer door met 0-1 te zegevieren in De Kuip. Feyenoord won de prijs viermaal, voor het laatst in 2018.

Wanneer is in 2024 de finale van de Johan Cruijff Schaal?

De strijd om de achtentwintigste Johan Cruijff Schaal wordt op vrijdag 2 of zondag 4 augustus verricht in het stadion van de landskampioen. Dat lijkt dus het Philips Stadion in Eindhoven te gaan worden. De exacte datum en het tijdstip zijn nog niet bekend.