Nieuws

Hoeveel verschillen de selecties van NEC en Feyenoord van elkaar qua marktwaarde?

Hoeveel verschillen de selecties van NEC en Feyenoord van elkaar qua marktwaarde?

20 april - 13:45 Laatste update: 21 april - 13:10

Vandaag kan NEC geschiedenis schrijven door Feyenoord te verslaan in de finale van de KNVB Beker. De Nijmegeraren gelden als underdog en dat blijkt wel als de selectiewaardes van beide clubs naast elkaar worden gelegd. VoetbalNieuws vergelijkt de selecties van de bekerfinalisten met elkaar!

Als we de selecties van NEC en Feyenoord naast elkaar houden, dan zien we een groot verschil qua waarde. Volgens het gerenommeerde Transfermarkt is de selectie van de Rotterdammers een stuk meer waard dan die van de club uit Nijmegen. Het verschil in waarde bedraagt 285.72 miljoen euro.

Selectiewaarde NEC

De selectie van NEC is gewaardeerd op 27,63 miljoen euro, met Dirk Proper als meest waardevolle speler ter waarde van vijf miljoen euro. Echter, Proper is geblesseerd, wat de kansen van NEC verder verkleint. Philippe Sandler en Sontje Hansen zijn enkele van de andere sleutelspelers met respectievelijke waardes van 2,5 en twee miljoen euro.

Selectiewaarde Feyenoord

Aan de kant van Feyenoord, wiens totale waarde op een indrukwekkende 313,5 miljoen euro staat, vinden we Santiago Gimenez, die alleen al meer waard is dan de gehele selectie van NEC met een waarde van 45 miljoen euro. Andere topwaardes in het team zijn Dávid Hancko (35 miljoen), Lutsharel Geertruida (32 miljoen) en Mats Wieffer (27 miljoen euro).

De ongelijke strijd wordt zondag om 18.00 uur uitgevochten, live te volgen via ESPN. Ondanks het verschil in waarden, belooft het een spannende confrontatie te worden, waarin NEC zal proberen voor een verrassing te zorgen tegen het machtige Feyenoord.