Nieuws

Medic kan vertrekken: 'Ajax stelt zaakwaarnemer op de hoogte van zomers vertrek'

Medic kan vertrekken: 'Ajax stelt zaakwaarnemer op de hoogte van zomers vertrek'

8 april - 19:15
1

Jakov Medic heeft van Ajax te horen gekregen dat hij niet langer nodig is. De verdediger kan komende zomer vertrekken uit Amsterdam. Volgens Duitse media hebben de Amsterdammers dat officieel bekend gemaakt aan de zaakwaarnemer van Medic.

'De 25-jarige kan de Nederlandse club in de zomer verlaten als hij een passend aanbod krijgt', schrijft Sky Sports Deutschland. 'Dat hebben de Ajax-officials enkele weken geleden aan de spelersleiding laten weten.' Daarmee komt er na één seizoen alweer een einde aan het avontuur van de Kroaat bij de Amsterdammers.

Tegen het Duitse medium reageert ook de zaakwaarnemer van Medic Jürgen Bühler. "Natuurlijk kan ik geen informatie geven over mogelijke discussies of de inhoud ervan. Maar het is duidelijk dat Jakov in Amsterdam niet de speeltijd zal krijgen die hij wil. We kijken naar de markt brengen en Summer proberen de best mogelijke oplossing voor alle betrokkenen te vinden."

Medic werd door Sven Mislintat naar Ajax gehaald. De verdediger speelde bij St. Pauli en stond te boeken als één van de beste verdedigers van de 2. Bundesliga. In Amsterdam wilde het niet slagen. Hij speelde slechts in zes Eredivisie-duels en kwam daarin één keer tot scoren. Ajax betaalde in totaal ongeveer drie miljoen euro voor de verdediger.