Nieuws

Ajax-RvC-lid Mosman doelwit van vandalisme op werk, 'emotioneel geraakt'

Ajax-RvC-lid Mosman doelwit van vandalisme op werk, 'emotioneel geraakt'

7 april - 14:42
1

De onrust binnen de bestuurskamer van Ajax heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Annette Mosman, commissaris bij de Amsterdamse club, is recent het doelwit geworden van vandalisme op haar werkplek. De gebeurtenissen volgen kort na de schorsing van algemeen directeur Alex Kroes door de Raad van Commissarissen vanwege mogelijke voorkennis bij het kopen van aandelen in de club.

In de vroege woensdaguren is de leus 'RvC out, Mosman out' aangebracht op het pand van pensioenuitvoerder APG, waar Mosman bestuursvoorzitter is. Een woordvoerder van Ajax wil tegenover De Telegraaf niet reageren, maar mensen dicht bij de club zeggen dat Mosman 'emotioneel flink is geraakt'.

Men denkt dat één persoon achter de graffiti zit, omdat er niets op supporterswebsites of -fora staat. De tekst werd snel van het gebouw van APG verwijderd. Of Mosman aangifte heeft gedaan, is niet bekend. De actie laat de woede van sommige Ajax-supporters zien. Ook tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles werd vanaf de tribunes geroepen dat Mosman moest vertrekken.