Reactie

Van 't Schip vertelt: zoveel minuten zou Brobbey kunnen maken in De Klassieker

Van 't Schip vertelt: zoveel minuten zou Brobbey kunnen maken in De Klassieker

7 april - 14:28

Ajax-coach John van ’t Schip heeft vlak voor de Klassieker tegen Feyenoord zijn keuzes voor de opstelling toegelicht. Gerónimo Rulli maakt zijn comeback als keper, terwijl zowel Brian Brobbey als Chuba Akpom na hun blessures beschikbaar zijn, maar niet beginnen.

Rulli speelt voor het eerst sinds augustus weer een wedstrijd voor Ajax. De Argentijn is de vervanger van Diant Ramaj, die een gebroken ellenboog overhield aan de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. "Rulli is natuurlijk ervaren, heeft in Spanje gespeeld, bij de Argentijnse selectie. Het is niet zo dat hij schrikt van dit soort wedstrijden", legde Van 't Schip uit voor de camera's van ESPN.

Brobbey en Akpom, allebei terugkerend van blessures, beginnen op de bank. Over Brobbeys inzetbaarheid was Van 't Schip duidelijk. "Ik denk twintig minuten. Dat is vanuit de medische staf. Het is eigenlijk opvallend snel gegaan al. Dus daar is nog wel enige voorzichtigheid nodig." Akpom is volgens de coach inzetbaar voor meer dan twintig minuten na een volledige trainingsweek.

Van 't Schip onderstreepte het belang van de wedstrijd, maar bleef optimistisch over de rest van het seizoen. "We weten dat we hier een resultaat moten halen. Maar er zijn na deze wedstrijd nog een goed aantal wedstrijden over waar we punten kunnen verzamelen."