Transfernieuws

'PSV aast op Eredivisie-uitblinkers en wil 'grote vis' als flankversterking'

'PSV aast op Eredivisie-uitblinkers en wil 'grote vis' als flankversterking'

7 april - 13:32

PSV bereidt zich voor op het onvermijdelijke vertrek van Johan Bakayoko en heeft zijn zinnen gezet op Couhaib Driouech en Osame Sahraoui als mogelijke vervangers. Marco Timmer, clubwatcher van Voetbal International, licht toe dat beide spelers cruciaal kunnen zijn voor de tactiek van Peter Bosz. Naast deze namen overweegt de club ook 'een grotere vis' te vangen, gezien de financiële middelen die ze tot hun beschikking hebben.

Met de aanstaande terugkeer van de geblesseerde Noa Lang en het recente vertrek van Yorbe Vertessen, erkent PSV de noodzaak om hun flanken te versterken. "Ik denk dat PSV wel wil meewerken aan een verkoop van Bakayoko en dat hij uiteindelijk zal gaan", aldus Timmer in een video van VI. "Dan is de vraag hoe PSV dat gaat oplossen. Dan heb je in principe Lozano aan de rechterkant en Noa Lang aan de linkerkant. Maar in het spel van PSV moet je er gewoon vier hebben. Met Tillman, Pepi en Babadi heb je nog wel mogelijkheden in de selectie, maar ze gaan op zoek."

Technisch directeur Earnest Stewart heeft al een lijstje klaar staan met potentiële aanwinsten, waarbij een voorkeur bestaat voor spelers uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Driouech, momenteel geblesseerd, maar indruk makend bij Excelsior, en Sahraoui, de uitblinker van SC Heerenveen, staan hoog op de verlanglijst van PSV. "De geluiden die ik hoor en mijn inschatting is, is dat PSV zich weer gaat melden", aldus Timmer. "Hij zal dan een wissel zijn achter Lang en Lozano. En dan moet je nog een linksbuiten halen. De smaakmaker van Heerenveen, Sahraoui, staat op de lijstjes. Ze moeten wel flink in de buidel tasten als ze hem willen hebben en er is veel concurrentie. Het is niet eenvoudig."

Verder wordt gespeculeerd over de toekomst van Lozano, met mogelijke geruchten over een eventuele overstap naar de MLS. Dat zou marketingtechnisch een slimme zet zijn in aanloop naar het WK dat in 2026 in Noord-Amerika gehouden zal worden.