Reactie

Dit advies gaf Arne Slot aan Orkun Kökçü over zijn schorsing bij Benfica

Dit advies gaf Arne Slot aan Orkun Kökçü over zijn schorsing bij Benfica

25 maart - 21:43

Arne Slot heeft gereageerd op de disciplinaire schorsing van Orkun Kökçü bij Benfica. De voormalig Feyenoorder is door trainer Roger Schmidt tijdelijk buiten de selectie gezet, omdat hij in een interview openlijk zijn kritiek op hem uitte. Slot werkte lang met Kökçü samen en vertelt hem te hebben bericht.

'Ik heb vanaf het begin nooit het gevoel gehad dat ik belangrijk werd gemaakt. Ook niet door de trainer!', zei Kökçü een paar weken geleden in de media. Slot reageerde aan tafel bij Rondo op de situatie rondom zijn voormalige pupil. "Ik weet niet of hij op zijn strepen heeft gestaan. Misschien heeft hij veel met de trainer gesproken. Maar ik denk dat je met zo’n interview weinig wint", zegt hij.

Tafelgenoot Rafael van der Vaart vindt dat Kökçü niet eens zoveel geks zei. Ruud Gullit vult hem aan door te zeggen dat buitenlandse media altijd alles uitvergroten. "Europese media blijven erover schrijven", onderstreept Slot. "Ik denk dat het bij één wedstrijd schorsing blijft. Dat hoop ik ook. Ik ben ervan overtuigd dat hij succesvol gaat worden. Hij is een hele goede speler."

Slot en Kökçü werden in 2023 gezamenlijk landskampioen bij Feyenoord. Afgelopen zomer vertrok de Turk voor een recordbedrag van 25 miljoen euro naar Portugal. Slot vertelt nog telefonisch contact met hem te hebben gehad over het voorval. "Ik heb hem ook een berichtje gestuurd: je bent té goed om van een trainer afhankelijk te zijn."