Breaking news

Koeman krijgt extra hulp tijdens EK: Reiziger doorgeschoven naar technische staf

Koeman krijgt extra hulp tijdens EK: Reiziger doorgeschoven naar technische staf

25 maart - 19:00 Laatste update: 19:00

Ronald Koeman zal tijdens het EK in Duitsland versterking gaan krijgen van Michael Reiziger. De bondscoach van Jong Oranje zal voor het toernooi aankomende zomer doorgeschoven worden naar het grote Oranje. Ook schuift de keeperstrainer van Nederland onder 21 door.

'Michael Reiziger gaat tijdens het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland deel uitmaken van de technische staf van Oranje', schrijft de NOS. Daarmee krijgt bondscoach Koeman gezelschap van een oud-international met genoeg ervaring. Reiziger speelde zelf 71 interlands en kwam daarin één keer tot scoren. Sinds 1 juli 2023 is Reiziger actief als bondscoach van Jong Oranje.

De huidige staf van Koeman bestaat uit Sipke Hulshoff (tevens assistent van Arne Slot bij Feyenoord) en zijn broer Erwin Koeman. Patrick Lodewijks is de vaste keeperstrainer van de bondscoach.

Naast Reiziger zal ook Khalid Benlahsen de overstap maken naar het grote Oranje. Momenteel is Benlahsen de keeperstrainer van Jong Oranje, maar ook hij zal komende zomer mee gaan met de staf van het Nederlands elftal. Het zijn geen officiële benoemingen, maar volgens de NOS zijn het 'tijdelijke benoemingen.'