Nieuws

Dit is waarom Dani Alves de gevangenis tijdelijk mag verlaten

Dit is waarom Dani Alves de gevangenis tijdelijk mag verlaten

25 maart - 12:17

Het Provinciaal Hof van Barcelona heeft ingestemd met het verzoek van Dani Alves om het hoger beroep in zijn strafzaak in vrijheid af te wachten. Waarom is de Braziliaan tijdelijk op vrije voeten? VoetbalNieuws.nl geeft meer informatie.

 Alves kreeg eerder een celstraf van 4,5 jaar opgelegd voor het verkrachten van een vrouw in een nachtclub in Barcelona in 2022. Hij staat vijf jaar na zijn vrijlating nog onder toezicht én hij mag negenenhalf jaar geen contact zoeken met het slachtoffer. Ook moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van 150.000 euro betalen. Tegen die uitspraak is Alves in hoger beroep gegaan.

Waarom is Dani Alves op vrije voeten?

De Braziliaan diende meerdere verzoeken in bij de rechtbank om het hoger beroep in vrijheid af te wachten. De Spaanse autoriteiten wezen die wegens ‘hoog vluchtrisico’ af. Brazilië heeft namelijk geen uitleveringsverdrag met Spanje.

Nu staan de seinen alsnog op groen. De rechtbank ging eerder akkoord met een voorstel van onder meer een borgsom van één miljoen euro. Die is nu betaald, waardoor de oud-back op vrije voeten is. Het is onbekend wie de borgsom betaald heeft. De Spaanse media melden dat zijn rekeningen bevroren zijn door achterstallige alimentatiebetalingen. Eerder trok de familie Neymar zich al terug na de veroordeling.