Nieuws

Dit is hoe veroordeelde Dani Alves hoopt vrij te worden gelaten volgens MARCA

Dit is hoe veroordeelde Dani Alves hoopt vrij te worden gelaten volgens MARCA

19 maart - 16:37

Dani Alves hoopt ondanks dat hij is veroordeeld in een verkrachtingszaak zijn hoger beroep in vrijheid af te kunnen wachten. Een aantal voorwaarden moeten de rechter ervan overtuigen dat de oud-verdediger niet op de vlucht slaat naar zijn vaderland Brazilië, meldt MARCA. VoetbalNieuws.nl geeft meer informatie.

De verdediging van Dani Alves zet in op een tijdelijke vrijlating van hun cliënt. De oud-speler van onder meer FC Barcelona zou bereid zijn om zijn paspoort in te leveren, periodiek voor de rechtbank van Barcelona te verschijnen en een borgsom van vijftigduizend euro te betalen.

De angst van de rechtbank is dat Alves op de vlucht slaat naar Brazilië, waar Spanje geen uitleveringsverdrag mee heeft. De voormalig rechtsback heeft al meerdere malen ontkend dat van plan te zijn. De Braziliaan verblijft al sinds januari 2023 in hechtenis.

Alves is veroordeeld tot 4,5 jaar gevangenisstraf in Spanje. Dit vanwege aanranding en verkrachting. De rechtspoot én het Spaanse Openbaar Ministerie, dat twaalf jaar eiste, zijn in hoger beroep gegaan tegen deze uitspraak.