Nieuws

Beelen op dreef: zo kijkt de Feyenoorder terug op zijn eerste jaar in Rotterdam

Beelen op dreef: zo kijkt de Feyenoorder terug op zijn eerste jaar in Rotterdam

17 maart - 10:49 Laatste update: 11:16

Thomas Beelen is de laatste weken niet meer weg te denken uit de basis bij Feyenoord. De zomeraanwinst presteert uitstekend en VoetbalNieuws vertelt je hoe de mandekker terugkijkt naar zijn eerste maanden bij de Rotterdammers en zijn kansen op het Nederlands elftal.

Beelen liet in de zomer PEC Zwolle achter zich voor een avontuur bij Feyenoord. Achter Gernot Trauner en David Hancko ontwikkelde de Nederlander zich uitstekend en na het wegvallen van de Oostenrijker stond Beelen op.

Hoe kijkt Beelen zelf naar zijn eerste jaar bij Feyenoord?

Beelen had de laatste weken weinig moeite om mee te kunnen bij Feyenoord. De verdediger was zelfs een sterkhouder aangezien hij de laatste weken onder andere Romelu Lukaku en Luuk de Jong van scoren afhield. "In het begin heb ik veel op de bank gezeten. Die kans is aanwezig als je de overstap maakt van Zwolle naar Feyenoord, maar het is nooit leuk. Ik heb in die periode wel veel geleerd op de trainingen en daar heb ik nu profijt van. Het verschil in kwaliteit is groot tussen Zwolle en Feyenoord."

Na een sterke periode bij Feyenoord wordt de verdediger in verband gebracht met het Nederlands elftal, maar zelf denkt Beelen daar nog niet aan. "Het is nog wat vroeg om het daarover te hebben. Er is ook veel concurrentie op mijn positie. Ik heb er ook nog niet echt over nagedacht. Ik speel pas net bij Feyenoord. Het Nederlands elftal is meer iets voor de toekomst. Al kan het heel snel gaat in de voetballerij. Dat heb ik zelf meegemaakt."