Transfernieuws

Voor dit enorme bedrag wil Barcelona Ronald Araújo komende zomer van de hand doen

Voor dit enorme bedrag wil Barcelona Ronald Araújo komende zomer van de hand doen

13 maart - 15:08

Volgens de Spaanse tak van ESPN overweegt FC Barcelona om Ronald Araújo komende zomer van de hand te doen. De Catalanen zouden ongeveer honderd miljoen euro voor de Uruguayaanse mandekker willen vangen.

Verwacht wordt dat Bayern München bereid is om een poging voor Araújo te wagen. De Duitsers waren afgelopen winter al actief voor hem in de markt, maar toen wees Barcelona een bod af. De 25-jarige Araújo heeft nog een contract tot medio 2026 bij de Blaugrana. Dinsdagavond plaatste hij zich met de club voor de kwartfinales van de Champions League. Napoli werd met 3-1 verslagen.

Mocht Bayern voor hem terug komen, dan zouden ze dus diep in de buidel moeten tasten. Alleen voor het exorbitante bedrag van honderd miljoen euro is hij te koop. Ondertussen zou ook één Premier League-club zich voor Araújo hebben gemeld. Om welke dat gaat, is niet duidelijk.

Araújo speelt sinds 2020 voor Barcelona en heeft al 143 officiële duels voor de club op zijn naam staan. Hij geldt dan ook als één van de sterkhouders in het team van Xavi. De financiële situatie van Barcelona dwingt hen echter om grootverdieners van de hand te doen.