Opinie

Spaanse media zien Barça-talent Cubarsí (17) prijs ontvangen: 'Osimhen droogde op'

Spaanse media zien Barça-talent Cubarsí (17) prijs ontvangen: 'Osimhen droogde op'

13 maart - 08:55

Pau Cubarsí was dinsdagavond de man bij FC Barcelona. De zeventienjarige centrale verdediger maakte zijn basisdebuut in de achtste finales van de Champions League tegen Napoli (3-1) en werd direct uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Dit schrijven de Spaanse media over hem.

Door het opstellen van Cubarsí en Lamine Yamal kreeg Barcelona een record op zijn naam. Nooit kwam het voor dat een club twee zulke jonge spelers opstelde in de knock-out fase van de Champions League. Het duo maakte de verwachtingen in ieder geval meer dan waar, met name Cubarsí.

Osimhen onschadelijk gemaakt

'Zijn specifieke taak begon tegen Napoli’s grootste ster', begint Mundo Deportivo, doelend op Victor Osimhen. De spits kwam tijdens het heenduel nog tot scoren, maar kwam de return amper in het spel voor. 'Osimhen droogde op op het Motjuïc-grasveld', klinkt het.

Ook MARCA zag Cubarsí een dijk van een wedstrijd spelen tegen Osimhen. 'Wie zei angst? Hij (Cubarsí, red.) had de leiding over de verdediging van een spits van het kaliber Osimhen. Er waren maar een paar seconden van de wedstrijd gespeeld toen hij het eerste duel al won. Het was één van de vele. Cubarsí maakte de avond bitter voor zijn directe tegenstander.'

Interlandcarrière bij Spanje

Net als Yamal (16) ligt er ook voor Cubarsí een plekje bij de nationale selectie van Spanje in het verschiet, zo concludeert AS. 'De opkomst van Cubarsí in het Spaanse voetbal kan niet langer onopgemerkt blijven. Zonder aanvallend te zijn blinkt hij uit door zijn acties. Bondscoach Luis de la Fuente is van plan hem op te roepen bij La Roja.'