Nieuws

Hoe presteert Lamine Yamal (16) tot nu toe in de Champions League met Barcelona?

Hoe presteert Lamine Yamal (16) tot nu toe in de Champions League met Barcelona?

12 maart - 20:45 Laatste update: 20:50

Lamine Yamal stond afgelopen week maar weer eens op voor FC Barcelona. Het zestienjarige supertalent mag ook dinsdagavond weer aan de aftrap starten tegen SSC Napoli. Hoe presteert Yamal eigenlijk in de Champions League dit seizoen? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

In alle CL-duels in actie

Yamal heeft zich dit seizoen tot een vaste waarde in de ploeg van Xavi weten te profileren. De Spanjaard met Equatoriaal-Guineese en Marokkaanse roots heeft ook zijn waarde gehad in de Champions League. Yamal kwam in alle wedstrijden die Barcelona speelde tegen Royal Antwerp (2x), FC Porto (2x), Shakhtar Donetsk (2x) en Napoli (2x) in actie. In vijf van deze acht duels startte hij in de basis.

Aanvallende statistieken

Yamal is een aanvaller die van dribbelen houdt, en dat is te zien in de statistieken. Zo leverde hij dit seizoen al 23 dribbels in de Champions League. Daarmee staat hij als nummer zeventien in het klassement, boven een speler als bijvoorbeeld Bukayo Saka. In totaal leverde Yamal één assist, in de uitwedstrijd tegen Antwerp.

Bijzondere tienercijfers

Buiten het voetbal is het ook bijzonder te noemen dat Yamal pas zestien jaar oud is. De Spanjaard wordt tijdens het thuisduel vergezeld door een andere tiener. De zeventienjarige Pau Cubarsí staat in het hart van de Barça-defensie. Barcelona is de eerste club ooit die met twee spelers van zeventien of jonger start tijdens de knock-out fase van de Champions League. Zelf is Yamal ook meteen de jongste speler ooit in deze fase van het miljardenbal.