Nieuws

Hoeveel verschillen de selecties van PSV en Dortmund van elkaar qua marktwaarde?

Hoeveel verschillen de selecties van PSV en Dortmund van elkaar qua marktwaarde?

11 maart - 17:11

PSV wacht komende woensdag een loodzware opgave om Borussia Dortmund uit te schakelen in de Champions League. De Eindhovenaren verwierven twee weken geleden met het 1-1 gelijkspel een oké uitgangspositie. Gezien de marktwaardes van beide ploegen zou het niet heel gek zijn wanneer PSV niet weet door te stoten naar de kwartfinales.

Als we de selecties van PSV en Dortmund naast elkaar houden, dan zien we een groot verschil qua waarde. Volgens het gerenommeerde Transfermarkt is de selectie van de Duitsers een stuk meer waard dan die van de club uit Eindhoven. Het verschil in waarde bedraagt 182,27 miljoen euro.

Selectiewaarde PSV

Volgens Transfermarkt is de selectie van PSV momenteel 282,63 miljoen euro waard. De speler van de Eindhovenaren met de hoogste marktwaarde is Johan Bakayoko, met afstand. De Belg vertegenwoordigd met veertig miljoen euro flink wat kapitaal. Joey Veerman (24 miljoen euro), Jerdy Scouten en Hirving Lozano (22 miljoen euro) volgen op gepaste afstand.

Selectiewaarde Dortmund

De selectie van Dortmund is volgens het medium 464,90 miljoen euro waard. In die cumulatieve waarde voeren twee spelers de boventoon. Julian Brandt en Gregor Kobel, die wegens verschillende redenen niet aan de aftrap begonnen in Eindhoven, vertegenwoordigen een waarde van veertig miljoen euro. Donyell Malen en Nico Schlotterbeck zijn met 35 miljoen euro het op een na meeste waard in Dortmund.