Nieuws

Slecht nieuws Malacia: linksback van United mist hele seizoen volgens Ten Hag

Slecht nieuws Malacia: linksback van United mist hele seizoen volgens Ten Hag

8 maart - 23:48

Tyrell Malacia komt dit seizoen niet meer in actie, stelt Erik ten Hag. De manager van Manchester United sprak in december nog met de medische staf over de speler, maar de Nederlander had in januari een terugslag. 

Ten Hag stelt dat Malacia waarschijnlijk moet wachten tot volgend seizoen vanwege de trage vooruitgang. "We hebben het hier over een van mijn grootste frustraties", stelt de manager op een persmoment. "Ik denk dat het lastig voor hem (Malacia, red.) gaat worden om dit seizoen beschikbaar zal zijn. Hij zal vechten en is terug op het veld, maar zeker niet in het team. Hij blijft terugslagen hebben en gaat heel langzaam vooruit terwijl het seizoen al het einde nadert."

Naast Malacia is ook Luke Shaw pas weer in mei beschikbaar. "Je kan accepteren dat een speler op een positie niet beschikbaar is, maar wanneer twee spelers bijna het hele seizoen afwezig zijn, is het erg frustrerend. Het is moeilijk om dat bij te benen als ploeg. We doen wat we kunnen, maar het is een nadeel."

Malacia lijdt sinds juli van vorig jaar aan knieklachten en moest al 38 wedstrijden laten schieten voor Manchester United. De linksback verliet Feyenoord in 2022 om aan de slag te gaan op Old Trafford, maar speelde sindsdien pas 22 wedstrijden in de Premier League