Nieuws

Niet op onbekend terrein: hoe vaak won Feyenoord de finale van de KNVB Beker?

Niet op onbekend terrein: hoe vaak won Feyenoord de finale van de KNVB Beker?

21 april - 17:40 Laatste update: 17:40

Het is de 106de editie van het bekertoernooi in Nederland en Feyenoord staat wederom in de bekerfinale. Ditmaal is NEC de tegenstander, maar hoe vaak behaalden de Rotterdammers de finale en hoe vaak won de ploeg de KNVB BekerVoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Hoe vaak behaalde Feyenoord de bekerfinale?

Door de overwinning in de halve finale kwam Feyenoord op gelijke hoogte met PSV voor het aantal behaalde KNVB Beker finales. Het is de zeventiende keer dat de Rotterdamse ploeg zich kan gaan opmaken voor de strijd om de Dennenappel. Echter ligt het aantal bekerfinales dat de ploeg haalde iets hoger. Vanaf het seizoen 1956/1957 organiseerde de KNVB pas het bekertoernooi, maar daarvoor was er ook al een strijd om een beker. In het eerste seizoen dat de Nederlandse voetbalbond zich bekommerde om de beker behaalde Feyenoord meteen de finale, echter werd er met 4-2 verloren van Fortuna '54. In 1930, 1934 en 1935 behaalde de Rotterdammers ook de finale en daarmee staat het totaal aantal bekerfinales op twintig.

Hoe vaak won Feyenoord de KNVB Beker?

Aartsrivaal Ajax is recordhouder van meeste bekeroverwinningen. De Amsterdammers gingen twintig keer met de Dennenappel aan de haal, maar Feyenoord neemt de tweede plaats in op de ranglijst. De Rotterdammers behaalde in 1930 de eerste bekerfinale en in de finale tegen Excelsior werd met 1-0 gewonnen. Dat was het startschot voor in totaal dus twintig bekerfinales. De laatste keer dat de Rotterdammers mochten aantreden in de finale was het jaar 2020. FC Utrecht zou de tegenstander zijn, maar vanwege de coronapandemie ging de wedstrijd niet door. In 2018 boekte Feyenoord wel een overwinning in de finale en daarmee wonnen de Rotterdammers hun dertiende KNVB Beker in hun geschiedenis.