Nieuws

Waarom kozen Zirkzee en Beukema voor een transfer naar Bologna?

Waarom kozen Zirkzee en Beukema voor een transfer naar Bologna?

24 februari - 07:49

Joshua Zirkzee en Sam Beukema doen het fantastisch bij het Italiaanse Bologna. De ploeg uit het noorden van Italië staat op dit moment op de vierde plaats, mede dankzij de doelpunten van de spits en het verdedigende werk van de mandekker. Dit is waarom beide Nederlanders voor een periode bij Bologna kozen.

Waarom kozen Zirkzee en Beukema voor Bologna?

De keuze voor Bologna is voor beide heren erg bewust geweest, laten ze weten in gesprek met De Telegraaf. Beukema stond zelfs al op de radar toen hij nog bij Go Ahead Eagles speelde, maar koos destijds voor een transfer naar AZ. Afgelopen zomer kwam de overstap er toch van. "Het was niet de enige club die me wilde hebben, maar de gesprekken liepen soepel", legt de verdediger uit. "Ik had altijd al gezegd dat ik graag in Italië wilde spelen. De competitie spreekt mij als verdediger aan. Het is een harde mannencompetitie, waarin je vaak een-op-een moet verdedigen. Zie maar je persoonlijke duels te winnen."

Ook voor Zirkzee gold dat hij was aangetrokken tot de Italiaanse competitie. "Vooral omdat je in de Serie A om de paar weken een soort van Europa Cup-wedstrijd speelt. Ik bedoel: zeven à acht clubs zijn actief in Europa", licht de spits toe. "De ene week sta je tegenover Juventus, twee weken later moet je naar AC Milan. Je wint ook niet zomaar even van de nummer zeventien, de weerstand is groot. Als je daar aan kan wennen en je bent in staat jezelf te laten zien, dan kan de volgende stap in je carrière een grote zijn", sluit de 22-jarige Nederlander af.