Nieuws

Dit zegt Van 't Schip over de wijzigingen in zijn opstelling tegen Bodø/Glimt

Dit zegt Van 't Schip over de wijzigingen in zijn opstelling tegen Bodø/Glimt

22 februari - 18:56 Laatste update: 19:34

John van ’t Schip heeft aan ESPN meer duidelijkheid gegeven over zijn opstelling tegen FK Bodø/Glimt. Jordan Henderson en Kenneth Taylor beginnen allebei niet aan de wedstrijd tegen de Noren. Aan de zender verklaart de Ajax-trainer zijn keuzes.

Henderson is er tegen Bodø/Glimt niet bij, hoewel hij gisteren wel meetrainde met de selectie. "Ik denk dat hij gisteren heel voorzichtig deed, maar hij had gewoon te veel last. Niet zozeer met lopen, maar wel met passen. Zijn lies ging heel snel weer opspelen, dus we willen geen risico nemen", aldus Van ’t Schip tegen ESPN.

Ook Kenneth Taylor is er tegen de Noren niet bij. Van ’t Schip kiest voor een ander systeem voor de Conference League-wedstrijd. "We spelen meer met twee zessen. Kenneth heeft wel een beetje als zes gespeeld, maar is echt een tien. We hebben dus een keuze gemaakt tussen Kristian Hlynsson en Kenneth Taylor." Op het middenveld is wel een plek gereserveerd voor Branco van den Boomen. "Hij heeft laten zien dat hij wat extra’s toevoegt. Hij moet ook aan voetballen toe gaan komen, dus dit is een moment voor hem om te spelen en te kijken hoever hij komt."

Het sleutelwoord voor de wedstrijd tegen de Noorse club is volgens de trainer 'geduld'. "Je moet niet denken: het is een wedstrijd die vandaag beslist wordt. Daar waar je kan, moet je voetballen en de bal houden. Dat hebben we de vorige keer niet goed gedaan."  Op die manier hoopt Van ’t Schip meer grip te krijgen op de wedstrijd dan vorige week. "Hopelijk als wij de bal hebben, dat wij sneller naar voren kunnen met Brobbey en Forbs. We moeten langer dan nodig de bal houden, want als we die verliezen dan ligt daar hun kracht."