Nieuws

Piepklein en ijskoud: in dit stadion speelt Ajax donderdag tegen Bodø/Glimt

Piepklein en ijskoud: in dit stadion speelt Ajax donderdag tegen Bodø/Glimt

22 februari - 15:40

Ajax móét donderdagavond winnen van Bodø/Glimt om de achtste finales van de Conference League te bereiken. In het piepkleine en ijskoude stadion in Noorwegen wacht een lastige klus. VoetbalNieuws.nl vertelt je alles over de thuisbasis van Bodø!

Hoeveel mensen kunnen er in het stadion van Bodø/Glimt?

De Fotballklubben Bodø/Glimt is opgericht op 19 september 1916 en speelt sinds 1965 haar thuiswedstrijden in het Aspmyrastadion, dat plaats biedt aan ongeveer 8000 toeschouwers. In het stadion, dat multifunctioneel is, ligt een kunstgrasmat. Vroeger werden er ook atletiekwedstrijden gehouden, maar sinds de renovatie in 1999 is dat niet meer het geval.

Tussen 1999 en 2001 werd besloten om het stadion met twee extra tribunes uit te breiden, één aan de zijkant en één achter de doelen. Ook in 2005 en 2008 vonden nog korte renovaties plaats. Het Noorse elftal speelde er één interland. In 2002 eindigde een vriendschappelijk interland met IJsland in een 1-1 gelijkspel.

Hoe koud is het in Bodø?

Bodø ligt in het noorden van Noorwegen, in de provincie Nordland. In de stad an sich wonen slechts 52.000 mensen. Omdat het boven de poolcirkel ligt, kan men van 2 juli tot en met 10 juli midden in de nacht de zon zien. Het klimaat is er desondanks vrij mild, al zullen we donderdagavond waarschijnlijk aardig wat Ajacieden met een thermoshirt zien. Bij de aftrap om 18.45 uur is het namelijk één graad Celsius.

Bodø/Glimt – Ajax is donderdagavond live te volgen bij VoetbalNieuws.nl via Langs de Lijn. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.