Nieuws

Altijd lastig: wanneer won Feyenoord voor het laatst een Europese uitwedstrijd?

Altijd lastig: wanneer won Feyenoord voor het laatst een Europese uitwedstrijd?

22 februari - 11:17 Laatste update: 12:00

Feyenoord neemt het donderdagavond in de tussenronde van de Europa League op tegen AS Roma. De Rotterdammers móéten in Italië winnen om door te bekeren. Wanneer boekten zij eigenlijk hun laatste Europese uitzege? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Feyenoord heeft het traditioneel lastig in Europese uitwedstrijden, zo blijkt ook dit seizoen. Ondanks de vaak goede optredens, ging de ploeg van trainer Arne Slot in de groepsfase van de Champions League tegen Atlético Madrid, Lazio en Celtic zonder punten naar huis. De laatste keer dat Feyenoord een uitwedstrijd in het miljardenbal wist te winnen, was alweer in 2002. Toen werd Newcastle United in Engeland met 0-1 verslagen.

Laatste Europese uitzege Feyenoord

Wanneer we alle Europese duels, dus ook die in de Europa League en de Conference League meenemen, dan dateert de laatste Europese uitzege van Feyenoord van 14 april 2022. Destijds was Feyenoord met 1-3 te sterk voor Slavia Praag in de kwartfinales van de Conference League. Op zich niet zo heel lang geleden, maar sindsdien brachten de Rotterdammers tien keer een bezoek aan een Europese tegenstander (finales meegerekend). Geen enkele leverde een overwinning op.

AS Roma – Feyenoord begint donderdagavond om 21.00 uur. De heenwedstrijd in De Kuip resulteerde in een 1-1 gelijkspel. VoetbalNieuws.nl zal live verslag doen. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.