Breaking news

Dit is waarom Feyenoord-target Rodríguez zélf een wintertransfer weigerde

Dit is waarom Feyenoord-target Rodríguez zélf een wintertransfer weigerde

19 februari - 14:22 Laatste update: 14:25
1

Luciano Rodríguez heeft uitgelegd waarom een transfer naar Feyenoord afgelopen winter geen reële optie voor hem was. In gesprek met Sport 890 vertelt de Uruguayaanse aanvaller dat hij zelf besloot om een streep door een overstap naar Rotterdam te zetten.

Waarom ging Luciano Rodríguez in de winter niet naar Feyenoord?

Rodríguez was in het voorbije transferwindow het voornaamste target van Feyenoord, maar de deal kwam op het laatste moment niet rond. Lang leek het zo te zijn dat gesteggel tussen beide clubs ervoor zorgde dat het klapte, maar Rodríguez komt nu met een ander verhaal. "Het aanbod van Feyenoord was héél goed voor de club, maar niet voor mij", aldus de twintigjarige buitenspeler. "De transferdetails omvatten niet de twintig procent die ik zoek. Liverpool betaalt dat percentage niet, zo liet Palma weten aan mijn voormalige vertegenwoordiger."

Rodríguez had een fors salaris kunnen opstrijken bij Feyenoord, maar legt uit te willen meeverdienen aan een transfer. "Ik kom uit een zeer bescheiden buurt en ik probeer ervoor te zorgen dat mijn familie niets te kort komt. Een economisch aandeel in een transfer is voor mij belangrijk, maar in dit geval werd daar geen rekening mee gehouden. Mijn twintig procent werd niet betaald. We gaan zien wat er de komende maanden gebeurt: ik wil het beste voor mezelf."

Gaat Luciano Rodríguez komende zomer een transfer maken?

Komende zomer kijkt hij wat de mogelijkheden zijn. Het lijkt in ieder geval vast te staan dat hij vertrekt. Voetbal International en het Algemeen Dagblad meldden eerder al dat Feyenoord van plan is om voor hem terug te keren. Uruguyaanse media hadden het over een transfersom van ongeveer vijftien miljoen euro. "Er zijn open markten, zoals Brazilië en de Verenigde Staten, maar het belangrijkste is dat voorlopig tot juni bij Liverpool blijft." Behalve Feyenoord werd ook Charlotte FC uit de MLS met hem in verband gebracht, maar ook die transfer vond geen doorgang.