Nieuws

Dit is de reden waarom Van Bronckhorst toch niet de trainer van Besiktas werd

Dit is de reden waarom Van Bronckhorst toch niet de trainer van Besiktas werd

13 februari - 21:01 Laatste update: 21:08

Giovanni van Bronckhorst heeft bij RTL laten weten waarom hij niet naar Besiktas vertrok afgelopen winter. Lange tijd leek het erop dat de deal afketste omdat zijn vaste assistent Jean-Paul van Gastel niet mocht vertrekken van NAC. Van Bronckhorst zegt nu dat hij zelf de stekker uit de deal getrokken heeft.

Van Bronckhorst is als analist aanwezig bij RTL, waar hij wordt gevraagd naar zijn mogelijke overstap naar Besiktas afgelopen winter. "Dat klopt ja. Er zijn wel wat clubs die zich gemeld hebben, waarvan één in het concreet", zo verwijst Van Bronckhorst naar de Turkse club. Hij grapt: "Er zat geen team bij waarvan ik het gevoel kreeg dat ik weer wilde beginnen. Ik zou de Champions League niet willen missen, dus daarom zit ik hier."

Dat de trainer niet naar Besiktas ging, was niet te wijten aan het feit dat Van Gastel niet mee ging. "Er wilden deze winter al meerdere assistenten mee en daar zaten ook grote namen bij, zeker." Het ging voor hem om het totaalbeeld van de klus. "Mensen denken natuurlijk dat er een club interesse heeft, maar je gaat je in van alles verdiepen. In de club, in de stand en de selectie. Natuurlijk ook de staf waarmee je gaat en wil werken. Uiteindelijk kom je tot een totaalplaatje, waarbij je een gevoel krijgt dat je wilt instappen of nu nog even niet. Dat laatste was bij mij het geval", aldus de oud-international.

Het was voor Van Bronckhorst niet het juiste moment om bij de Turkse topclub aan de slag te gaan. "Voor mij was het niet het moment om in te stappen. Ik zit ook niet te wachten op een club. Ik ben heel blij hoe het leven nu is en als er een mooie club is, wil ik daar ook altijd naar luisteren", zo zegt de voormalig trainer van Feyenoord en Rangers FC.