Nieuws

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Feyenoord in de achtste finales van de EL

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Feyenoord in de achtste finales van de EL

13 februari - 13:56

Feyenoord moet zich uiteraard nog ten koste van AS Roma zien te kwalificeren voor de achtste finales van de Europa League, maar de Rotterdammers weten nu al welke tegenstanders ze daarin eventueel zouden kunnen treffen. VoetbalNieuws.nl zette ze voor je op een rijtje!

Feyenoord begon zijn Europese campagne dit seizoen in de Champions League. De regerend landskampioen van de Eredivisie werd derde in een poule met Atlético Madrid, Lazio en Celtic en komt daarom na de winter in actie in de Europa League. Daarin wacht een zogenaamde tussenronde met de nummers twee van dat toernooi.

Hoe werkt de tussenronde van de Europa League?

De nummers een van de Europa League-poules hebben zich namelijk al rechtstreeks gekwalificeerd voor de laatste zestien. Die bestaat uit in totaal acht groepswinnaars plus de acht winnaars van de tussenronde. Die tussenronde gaat dus tussen de nummers drie uit de Champions League en de nummers twee uit de Europa League.

Bij de achtste finales van de Europa League is er geen sprake van een open loting. De groepswinnaars hebben een beschermde status en kunnen dus louter tegen de winnaars van de tussenronde loten. Daardoor weet Feyenoord welke tegenstanders het in de achtste finale zou kunnen treffen, mocht het de Stadionclub lukken om AS Roma over twee wedstrijden te verslaan.

Mogelijke tegenstanders Feyenoord achtste finale Europa League

West Ham United
Brighton & Hove Albion
Rangers FC
Atalanta Bergamo
Liverpool
Villarreal
Slavia Praag
Bayer Leverkusen