Nieuws

Loting UEFA Youth Leage: Feyenoord naar Duitsland, AZ ontvangt Portugezen

Loting UEFA Youth Leage: Feyenoord naar Duitsland, AZ ontvangt Portugezen

9 februari - 13:24 Laatste update: 14:29
1

Op vrijdagmiddag heeft de loting voor de laatste 16 van de UEFA Youth League plaatsgevonden. Namens Nederland gingen AZ Onder 19 en Feyenoord Onder 19 de koker in. Feyenoord is in de volgende ronde gekoppeld aan Bayern München, terwijl voor titelverdediger AZ een ontmoeting met FC Porto wacht. 

Tijdens de loting voor de achtste finale van de UEFA Youth League op vrijdagmiddag heeft Feyenoord te horen gekregen dat het mag afreizen naar Zuid-Duitsland. AZ neemt het in eigen huis op tegen de talenten van FC Porto. De achtste finales van de UEFA Youth League worden over een enkele wedstrijd gespeeld. Deze wedstrijden staan op dinsdag 27 februari en woensdag 28 februari op het programma. 

Mocht Feyenoord weten af te rekenen met de Duitse tegenstander, wacht een thuiswedstrijd tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Olympiakos en RC Lens in de kwartfinale. Als AZ de kwartfinale weet te halen, wacht een uitwedstrijd op bezoek bij 1. FSV Mainz of Manchester City. Mochten beide clubs de halve finale bereiken, ontlopen ze elkaar ook daar, waardoor een Nederlands onderonsje in de finale tot de opties blijft behoren.

Dit zijn alle wedstrijden in de achtste finale van de UEFA Youth League

AZ - FC Porto 
AC Milan - SC Braga
Real Madrid - RB Leipzig
MŠK Žilina - FC Kopenhagen
FC Salzburg - FC Nantes
Olympiakos - RC Lens
Bayern München - Feyenoord
1. FSV Mainz - Manchester City