Reactie

Zo gaat AZ-trainer Martens het gemis van Pavlidis tegen Feyenoord opvangen

Zo gaat AZ-trainer Martens het gemis van Pavlidis tegen Feyenoord opvangen

6 februari - 16:06

Woensdagavond kan AZ niet over Vangelis Pavlidis beschikken tegen Feyenoord. De Griek, die afgelopen zondag bij tijd weer erg gevaarlijk was, mist de kwartfinale van de KNVB-beker wegens een schorsing. Zo gaat Maarten Martens het gemis van zijn topscorer oplossen in De Kuip.

Pavlidis pakte tegen zowel HHC Hardenberg als Quick Boys een gele kaart en moet daarom toekijken wegens een schorsing. Martens noemt het gemis van de spits 'een aderlating', maar heeft wel een idee hoe hij de situatie aan moet pakken.

"We hebben opties om hem te vervangen", begint Martens, die gelijk naar één van de Alkmaarse winteraankopen wijst. Ook zijn er volgens de trainer nog meer interne opties. "Lequincio Zeefuik die gehaald is kan hem vervangen. Ernest Poku is één van de opties. Ook Ibrahim Sadiq zou in de spits kunnen spelen", zo besluit Martens op de clubwebsite van AZ.

Pavlidis miste dit seizoen nog geen enkele wedstrijd van AZ. De topschutter speelde 32 officiële wedstrijden, waarin hij slechts vijf keer naar de kant werd gehaald. Hoe AZ op de afwezigheid van Pavlidis anticipeert is op bovenstaande teksten van Martens na dus echt een groot vraagteken.