Nieuws

Om deze mooie reden spelen Real en Atlético Madrid met groene armbanden

Om deze mooie reden spelen Real en Atlético Madrid met groene armbanden

3 februari - 19:10 Laatste update: 4 februari - 21:28

In veel Spaanse voetbalwedstrijden zie je dit weekend dat spelers met groene armbanden om lopen. Bij Deportivo Alavés - FC Barcelona en bij Real Madrid - Atlético Madrid is dat bijvoorbeeld het geval. Vanwaar dit gebaar? VoetbalNieuws.nl zoekt de reden achter de band voor je uit!

Reden achter groene banden bij Real Madrid - Atlético Madrid

Jaarlijks wordt wereldwijd op 4 februari tijdens Wereldkankerdag stilgestaan bij de impact van de dodelijke ziekte. Een dag eerder speelde Barça al een uitwedstrijd in LaLiga en droegen vandaar de opvallend groene banden om de arm. In de geschiedenis van de club stond de ziekte kanker enkele keren centraal. In april 2014 kwam oud-trainer Tito Vilanova op 45-jarige leeftijd te overlijden na een gevecht tegen kanker. Drie jaar eerder werd de ziekte ook bij vastgesteld bij verdediger Eric Abidal, waarbij een tumor op zijn lever werd gevonden. De Fransman werd met succes geopereerd en maakte daarna ook zijn rentree voor Barça.

Ook in de Madrileense derby tussen Real en Atlético worden de banden gedragen. Het is dus een breedgedragen steunbetuiging in Spanje voor alle mensen die aan kanker lijden.