Nieuws

Zo blikt FC Twente terug op de onderhandelingen met Spartak Moskou over Ugalde

Zo blikt FC Twente terug op de onderhandelingen met Spartak Moskou over Ugalde

30 januari - 10:34

FC Twente rondde maandag de transfer Manfred Ugalde naar Spartak Moskou af. Voor de Tukkers betekent het dat het een uitgaand transferrecord heeft neergezet, maar zakendoen met Rusland voelt in deze tijd wat wrang. Technisch Twente-directeur Arnold Bruggink laat in gesprek met het Algemeen Dagblad zijn licht schijnen over de gang van zaken.

Perspectief van Ugalde

Ugalde is een uit Costa Rica afkomstige speler. Door deze miljoenentransfer gaat de spits er financieel gezien ook flink op vooruit en het blijkt dat het mede de doorslag is geweest om deze kans te pakken. 

"We hebben er met Manfred ook veel over gesproken. En dan met name vanuit zijn perspectief", begint Bruggink, die liever geen afscheid had willen nemen van Ugalde. "Ik vind het gewoon doodzonde dat een talentvolle speler deze keuze heeft gemaakt. Wij hebben hem gezegd: Manfred wacht, blijf nog in elk geval een half jaar bij ons, want dat geld ga je vroeg of laat ook ergens anders verdienen."

"Maar dan wel in een mooie competitie, waarbij je in beeld blijft. Maar dat was voor hem niet bespreekbaar", vervolgt Bruggink, die de spits ergens ook wel begrijpt. "Ik heb als jongen uit Geesteren makkelijk praten, maar hij zei: ik kan nu in een keer voor mijn gehele familie zorgen. Hij heeft geen seconde getwijfeld. En dan kom je op het punt: doen we het wel, of niet?"

Dilemma’s 

Gezien de Russisch-Oekraïense oorlog is zakendoen met Rusland moreel gezien een no go, maar volgens Twente komen er ook nog andere zaken om de hoek kijken. Het is namelijk zo dat het bedrijf achter Spartak Moskou niet op de sanctielijst staat en daarom zijn er geen belemmeringen geweest om met de Russische club te onderhandelen.

"Ik snap de verontwaardiging, want wij zijn natuurlijk niet blind voor de situatie in de wereld. Het is heel gecompliceerd. Zakendoen met Rusland voelt niet goed. Het was voor ons een lastige beslissing, waar we de nodige discussies over hebben gevoerd", gaat Bruggink verder, die toch is overgegaan op verkoop. "Natuurlijk hadden we hem aan zijn contract kunnen houden, maar wat doet dat met een speler? Dan moet je met elkaar naar een oplossing kijken en kun je hem maar beter laten gaan. Daarnaast is het zo - en daar wil ik eerlijk over zijn - dat het transferbedrag voor FC Twente-begrippen een heel hoog bedrag is", besluit hij.