Opstellingen

Opstelling Feyenoord: Slot verrast met zeer verdedigende formatie tegen PSV

Opstelling Feyenoord: Slot verrast met zeer verdedigende formatie tegen PSV

24 januari - 18:55 Laatste update: 18:55

Feyenoord begint met een verrassende opstelling aan de bekerwedstrijd tegen PSV. Arne Slot kiest ervoor om vijf verdedigers het veld in te sturen. Bart Nieuwkoop is ten opzichte van de competitiewedstrijd tegen Vitesse de vervanger van Javairô Dilrosun.

De oefenmeester van de Rotterdammers kiest ervoor om slechts twee aanvallers op te stellen tegen PSV, dat momenteel met een verschil van tien punten koploper is in de Eredivisie. Santiago Gimenez en Igor Paixão zijn de enige échte offensief opgestelde spelers. Dilrosun begon tegen Vitesse nog in de basis, maar wordt door het nieuwe plan van Slot dus opgeofferd.

Naast Nieuwkoop zien we de vertrouwde namen bij Feyenoord in de defensie. Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, David Hancko en Quilindschy Hartman starten allemaal. Laatstgenoemde was nog een klein twijfelgeval, omdat hij in Arnhem vlak voor rust geblesseerd het veld moest verlaten. Het middenveld wordt verder logischerwijs gevormd door Mats Wieffer, Quinten Timber en Calvin Stengs.

Feyenoord – PSV begint om 20.00 uur in De Kuip. De winnaar mag in de kwartfinales thuis gaan spelen tegen AZ. Dat is al bekend, omdat het duel van vanavond werd verplaatst in verband met het inhaalduel tussen PSV en FC Twente van vorige week. Dat werd overtuigend met 3-1 gewonnen door de ploeg van Bosz. VoetbalNieuws.nl doet via dit liveblog verslag van de wedstrijd.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Gimenez, Paixão.