Nieuws

Dit is wat de Spaanse kranten schrijven over Becker na zijn droomdebuut

Dit is wat de Spaanse kranten schrijven over Becker na zijn droomdebuut

24 januari - 13:14 Laatste update: 13:44

Na zijn gewenste transfer naar Real Sociedad mocht Sheraldo Becker dinsdagavond debuteren voor de Basken in de kwartfinale van de Copa del Rey. Wat schreven de Spaanse kranten over het debuut van Becker? VoetbalNieuws zet het voor je op een rij. 

Dinsdagavond was het eindelijk zo ver, Sheraldo Becker mocht debuteren voor Real Sociedad. Dat deed hij naar behoren, want de Basken wonnen dankzij een doelpunt van de Surinamer met 1-2 op bezoek bij Celta de Vigo. Het is dan ook niet vreemd dat Becker op de voorpagina van Mundo Deportivo staat. "Pure poëzie", schrijft het medium erbij.

"Veni, vidi, vici. De Surinaamse locomotief zette aan in Vigo en besliste zo de wedstrijd. Niemand kon hem afstoppen", vervolgde Mundo Deportivo. Met name de snelheid en diepgang die Becker brengt zijn volgens het medium een waardevolle toevoeging aan het elftal van de Basken.

Ook Marca heeft positieve woorden over voor Becker. De krant omschreef hem als "zeer actief" en "gevaarlijk in de tegenstoot". Met name de wijze waarop de rechtspoot zijn doelpunt vierde, viel het medium op. Dit deed hij door middel van een Spider-Man-beweging. Becker speelde jarenlang in de jeugd van Ajax en kwam via PEC, ADO Den Haag en Union Berlin terecht bij Real Sociedad.

Het lokale El Diario Vasco omschrijft Becker als 'zowel The Flash als Spiderman', refererend aan zijn typische juichacties met het Spiderman-masker. 'Becker laat met zijn snelheid en rust aan de bal zien dat ruimtes achterin dodelijk kunnen zijn.'