Nieuws

Kan FC Twente ondanks Rusland-sancties zaken doen met Spartak Moskou om Ugalde?

Kan FC Twente ondanks Rusland-sancties zaken doen met Spartak Moskou om Ugalde?

23 januari - 19:18 Laatste update: 20:24
1

FC Twente dreigt afscheid te moeten nemen van Manfred Ugalde. Spartak Moskou wil de spits namelijk graag overnemen, maar hoe zit het met de sancties tegen Russische clubs en kunnen de twee clubs daardoor wel zaken doen? VoetbalNieuws.nl vertelt het je!

Spartak Moskou heeft zich in Enschede voor de diensten van Ugalde gemeld. De spits, dit seizoen goed voor zeven treffers, zou zelf al een mondeling akkoord hebben met de Russen. Het is nu zaak dat Twente een akkoord bereikt met de Russische topclub.

Mag FC Twente zakendoen met Spartak Moskou?

Spartak staat niet op de Europese sanctielijst, waardoor de Tukkers juridisch gezien zaken mogen doen met de Russen. FC Twente zal wel de afweging moeten maken of zij door zaken te doen met de Russen in een negatief daglicht komen te staan. Afgelopen zomer trok Ajax zich om deze reden terug in strijd om de handtekening van Krasnodar-speler Eduard Spertsyan.

Recordtransfer voor FC Twente

Ugalde speelde sinds 2021 voor FC Twente. Hij werd het eerste seizoen gehuurd en daarna namen de Tukkers hem voor ongeveer drie miljoen euro definitief over van Lommel SK. Nu zal Spartak dieper in de buidel moeten tasten om de Costa Ricaan in te lijven. De transfer zou kunnen uitdraaien tot recordtransfer voor FC Twente. Op dit moment is Dusan Tadic de duurst verkochte speler van FC Twente. De Serviër leverde zo'n veertien miljoen euro op.