Nieuws

'FC Twente-spits Ugalde op de radar bij Russische grootmacht: formeel bod gedaan'

'FC Twente-spits Ugalde op de radar bij Russische grootmacht: formeel bod gedaan'

23 januari - 17:26 Laatste update: 18:04

Manfred Ugalde staat in de belangstelling van Spartak Moskou. De Russische club zou volgens transfergoeroe Frabrizio Romano al een formeel bod hebben neergelegd bij FC Twente. Intussen stroomt er meer informatie rond de interesse binnen, waar de kassa in Enschede flink kan gaan rinkelen.

Spartak Moskou wil zich deze winter versterken met Ugalde. De Russische club heeft zich al gemeld bij FC Twente en zou zelfs al een formeel bod hebben gedaan bij de tukkers. Zelf zou volgens Romano de Costa Ricaan al mondeling akkoord zijn met Spartak.

Ugalde kwam in 2021 over van Lommel SK. Het eerste seizoen werd de aanvaller gehuurd, maar afgelopen zomer namen de Tukkers hem voor ongeveer drie miljoen euro defenitief over van de Belgische club. Over de hoogte van het bod wat Spartak heeft gedaan is nog niks bekend, maar volgens Transfermarkt.nl wordt zijn waarde op vijf miljoen euro geschat. Het contract van Ugalde bij FC Twente loopt nog door tot de zomer van 2027. Hierdoor zullen de Russen flink wat geld moeten neerleggen voor de spits. Bij De Telegraaf weet men namelijk te melden dat Spartak bereidt is om een bedrag van minstens tien miljoen euro te willen uitbreiden.

De aanvaller kwam dit seizoen tot zeven treffers in de Eredivisie. Daarmee moet de Costa Ricaan alleen Sem Steijn voor zich dulden als clubtopscorder dit seizoen. In totaal wist Ugalde achtien keer het net te vinden voor de Tukkers in 67 duels.

Check nu de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD!, waarin we onder meer spraken met Sepp van den Berg