Nieuws

Dit is hoe lang Mohamed Salah de Afrika Cup moet missen vanwege zijn blessure

Dit is hoe lang Mohamed Salah de Afrika Cup moet missen vanwege zijn blessure

20 januari - 07:41 Laatste update: 22 januari - 20:55

Mohamed Salah viel op de Afrika Cup uit met een blessure en moet voorlopig vanaf de zijlijn toekijken in de Afrika Cup. De blessure blijkt erger dan vooraf gedacht en dat is een flinke domper voor Salah en zijn land. Wanneer kan Egypte weer over de sterspeler beschikken? VoetbalNieuws neemt de ernst van de kwaal met je door!

Hoe lang moet Mohamed Salah de Afrika Cup missen?

De Egyptische bond moest de ernst van de kwetsuur van Salah onderzoeken, maar later gaf het aan hoe lang de aanvaller afwezig blijft. De bond liet in een statement weten dat Salah in ieder geval de derde groepswedstrijd en de achtste finale aan zich voorbij moet laten gaan. De achtste finales vinden plaats op 27, 28 en 29 februari. De bond geeft dus aan dat Salah weer in februari actief zal zijn. Egypte speelde tot dusver gelijk tegen Mozambique en Egypte en zal nog vol aan de bak moeten tegen koploper Kaapverdië, dat al geplaatst is. Het derde groepsduel vindt maandag 22 januari plaats. 

Zondagavond gaf Jürgen Klopp, de oefenmeester van Salah bij Liverpool, aan dat de aanvaller terug zal keren naar Engeland. Bij zijn club zal Salah werken aan zijn herstel, zo maakte de nationale bond van Egypte later ook zelf aan. 

Salah speelde al 96 interlands voor Egypte en was daarin goed voor 54 doelpunten en 32 assists.

Update: Februari lijkt nog steeds haalbaar voor Salah, al zal hij langer aan de kant staan dan er werd gedacht. Volgens zijn zaakwaarnemer duurt het herstel drie tot vier weken, wat betekent dat Salah pas aan het einde van het toernooi fit is. Volgens de zaakwaarnemer zou Salah een revalidatietraject moeten ondergaan in Engeland.