Transfernieuws

'Barça kan niet doorpakken met Wieffer, Atlético geeft gas voor Feyenoorder'

'Barça kan niet doorpakken met Wieffer, Atlético geeft gas voor Feyenoorder'

12 januari - 19:34
2

Groot nieuws uit Spanje, waar SPORT vrijdagavond een transferupdate rond Mats Wieffer naar buiten heeft gebracht. Het medium weet te melden dat FC Barcelona de middenvelder voorlopig uit het hoofd kan zetten, waar Atlético Madrid juist door zal gaan pakken rond de mogelijke komst van de middenvelder. Het is geen geheim dat de Feyenoord-speler er goed op staat in de Spaanse top.

'De race voor Wieffer van Feyenoord staat op het spel en Barça moet dringend actie ondernemen als ze hun opties met de middenvelder willen behouden', klinkt het bij het Spaanse medium. De situatie rond de Financial Fair Play (FFP) van de Catalanen zou er voor zorgen dat het niet door kan pakken rond de mogelijke komst van de Oranje-international. Iets waar men in Madrid juist van zal kunnen gaan profiteren, waar Atlético graag gas bij wil gaan geven rond Wieffer. De middenvelder lijkt daarmee een sterke indruk achter hebben gelaten met zijn optredens tegen de grootmacht in de Champions League.

In het nieuws wordt de mogelijke transfersom die Atlético moet neertellen voor de Feyenoord-middenvelder geschat tussen de 25 en dertig miljoen, waar Wieffer zelf een marktwaarde van achttien miljoen representeert. De 7-voudig international maakte in de zomer van 2022 nog voor amper zes ton de overstap van Excelsior naar Feyenoord, waar hij in rap tempo uitgroeide tot vaste basisklant in het elftal van Arne Slot.

Tot nu toe kwam Wieffer als zestig keer in actie voor Feyenoord, waarin hij goed was voor negen assists en zes doelpunt. Met Feyenoord kroonde de geboren Tukker zich vorig seizoen tot landskampioen van Nederland, iets dat hem in 2019 nog als speler van FC Twente in de KKD lukte.