Transfernieuws

'Ajax komt er toch uit met Rotterdammers en halen middenvelder terug naar ArenA'

'Ajax komt er toch uit met Rotterdammers en halen middenvelder terug naar ArenA'

11 januari - 14:08 Laatste update: 14:39

Ajax en Excelsior lijken er uit zijn gekomen over de terugkeer van Kian Fitz-Jim, zo weet Voetbal International donderdagmiddag naar buiten te brengen. De twee clubs zouden het eens zijn geworden over een beëindiging van de huurovereenkomst. Eerder op de dag namen de Rotterdammers voormalig huurling Kenzo Goudmijn voor anderhalf seizoen over van AZ.

Doordat in de huurovereenkomst tussen Ajax en Excelsior een clausule was opgenomen dat de deal alleen voor 2024 kon worden beëindigt, moesten de Amsterdammers het op een andere manier aanpakken. Nu zijn er volgens VI afspraken gemaakt om de huurperiode toch eerder stop te zetten. De twintigjarige Fitz-Jim maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap naar Excelsior, maar door veel blessuregevallen wilde Ajax de middenvelder weer in de armen sluiten. 

Een jaar geleden maakte Fitz-Jim, die in 2019 overkwam uit de jeugdopleiding van AZ, zijn debuut voor het eerste van Ajax en schopte het al tot vier optredens in de hoofdmacht van de Amsterdammers. In dienst van Excelsior kwam Fitz-Jim twaalf keer in actie en was daarin goed voor één assist.