Interview

Clubicoon verwacht Feyenoord-versterkingen: 'Dat is natuurlijk geen goed teken'

Clubicoon verwacht Feyenoord-versterkingen: 'Dat is natuurlijk geen goed teken'

12 januari - 12:00
Author profile picture

Bob van der Laan

Feyenoord lijkt zich tijdens de winterse transferperiode nog te willen gaan versterken. Als het aan John Metgod ligt, dan zal zijn oude werkgever met name naar aanvallende versterkingen gaan kijken. Zo zegt het clubicoon in gesprek met VoetbalNieuws.

Vanwege de Afrika Cup en Azië Cup moet Feyenoord het tijdens de beginfase van de tweede seizoenshelft doen zonder enkele spelers. Zo zijn Ayase Ueda (Japan), Alireza Jahanbakhsh (Iran), Ramiz Zerrouki (Algerije) en Yankuba Minteh (Gambia) komende periode uitgevlogen om hun landen te representeren tijdens de internationale kampioenschappen. Met name het afstaan van drie aanvallers heeft zo zijn gevolgen voor de Rotterdammers. Daarbij komt ook nog eens dat Arne Slot regelmatig wisselt van vleugelaanvallers. Winterse versterkingen lijken dan ook niet uitgesloten. "Het zal er natuurlijk van afhangen of ze allemaal blijven. Ik kan mij voorstellen dat ze voorin kijken, met alle respect", meent Metgod.


Luka Ivanusec  vervangt Igor Paixao tijdens het Champions League-duel met Lazio in Rome

'Geen vastigheid op de flanken'

De oud-speler, trainer en scout van Feyenoord ziet dat er op de posities van vleugelaanvallers geen vastigheid is binnen het elftal van Slot. "Aan de flanken heb je voorin wel dat daar regelmatig wordt gewisseld. Dat is natuurlijk geen goed teken en geeft vaak aan dat je nog zoekt naar de juiste invulling van de poppetjes", geeft Metgod aan. "Luka Ivanušec zou ongetwijfeld een goede speler zijn, maar na zijn blessure is het niet wat het daarvoor was. Of dat dan te maken heeft met zijn blessure, weet ik niet." De zomeraanwinst kwam tot dusver vijftien keer in actie voor Feyenoord, waarin hij goed is voor twee doelpunten en één assist.

De oud-verdediger annex middenvelder snapt dat het frustraties op kan leveren bij Slot. "Ik kan mij voorstellen dat je als trainer zijde zoekt naar spelers waar je van overtuigd ben dat ze een meerwaarde zijn voor het elftal. Dat je min of meer voor een vaste invulling kan gaan." Die vaste invulling ziet Metgod wel in de rest van het Rotterdamse elftal. "Dat is wat betreft voor de rest van het team wel het geval, maar in de aanval op de flanken zitten nog wel wat vraagtekens."

Opties achter de hand

Met het afstaan van Ueda, Jahanbakhsh en Minteh houdt Slot, naast topschutter Santiago Gimenez, nog maar enkele opties voorin over. Zo kan de oefenmeester van Feyenoord naast Paixão en Ivanusec ook nog beschikken over vleugelaanvallers Leo Sauer en Javairô Dilrosun en de veelzijdige Ondrej Lingr, waar in de jeugd nog de achttienjarige Jaden Slory rondloopt. Laatstgenoemde maakte ook al deel uit van het winterse trainingskamp, maar beschikt over een aflopend contract.