Transfernieuws

'PSV wederom gelinkt aan Pools talent uit SEG-stal, ook Ajax en Feyenoord genoemd'

'PSV wederom gelinkt aan Pools talent uit SEG-stal, ook Ajax en Feyenoord genoemd'

10 januari - 16:05

Er zou een Nederlandse strijd zijn losgebarsten om de handtekening van Karol Borys, zo weet TVP Sport te melden. Het medium schrijft dat zowel Ajax, Feyenoord en PSV achter de Poolse jeugdinternational aanzitten. De pas zeventienjarige Borys leek al eens eerder dicht bij een transfer naar de Nederlandse top, maar besloot in Polen te blijven.

Borys, die op elke positie van centrale middenvelder uit de voeten kan, sloot eind mei 2022 definitief aan bij de hoofdmacht van Slask Wroclaw. Na anderhalf jaar staat de teller van de Pool op elf optredens in het eerste van zijn jeugdclub. Afgelopen zomer stond Broys ook al op de radar van PSV en leek zelfs de overstap naar Eindhoven te gaan maken. Echter verkoos de talentvolle middenvelder een contractverlening in Polen boven een transfer naar de Eredivisie. De middenvelder zette eind juni zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2026.

Grote clubs tonen interesse

Volgens het medium is Borys geïnteresseerd naar een club die actief is in de Champions League. Begin januari maakte Broys nog de switch naar managementbureau Sports Entertainment Group (SEG). Het medium weet ook naar buiten te brengen dat sportdirecteur David Balda van Wroclaw eerder al eens aangaf dat Ajax en PSV al interesse hebben, waar volgens het medium zelf nu Feyenoord ook in de lijst van geïnteresseerde clubs staat.

In februari 2022 was Borys nog op de proef bij Manchester United, waar ook Chelsea en Manchester City de tiener op de korrel zou hebben gehad. Een andere Engelse club die recent interesse heeft getoond in de middenvelder, is Hull City. Vanuit Spanje zou stuntploeg Girona de middenvelder ook nauwlettend in de gaten houden.