Nieuws

Update: NAC weigert Van Gastel af te staan aan Van Bronckhorst en Besiktas

Update: NAC weigert Van Gastel af te staan aan Van Bronckhorst en Besiktas

2 januari - 23:15 Laatste update: 3 januari - 06:45
1

Giovanni van Bronkchorst staat op het punt om trainer te worden van Besiktas, zo meldt Voetbal International. De Turkse club en de Nederlandse trainer hebben elkaar gevonden maar er is nog één sta-in-de-weg: Jean-Paul van Gastel kan en wil mee als assistent, maar diens huidige werkgever NAC Breda blokkeert de transfer.

Volgens VI is Van Bronckhorst rond met Besiktas, maar moet ook Van Gastel mee naar Istanbul. De twee kennen elkaar uit het verleden van hun samenwerking bij Feyenoord en ook in China werkten de twee op een fijne manier samen. NAC is alleen niet blij met de gang van zaken.

De Turkse club is zelfs bereid om een afkoopsom te betalen, maar daar wil NAC vooralsnog niet aan, klinkt het. Van Gastel stapte enkele maanden geleden in bij de club uit Breda en maakt daar een goede indruk. De achterstand van de nummer negen uit de Keuken Kampioen Divisie bedraagt slechts acht punten en daarmee is promotie naar de Eredivisie nog altijd in zicht.

Als het aan Van Gastel ligt dan springt hij achterop bij Van Bronckhorst, aldus het weekblad. Een lucratieve aanbieding ligt voor hem klaar bij Besiktas en het is nu zaak om het ondernemerscollectief dat NAC anderhalf jaar geleden overnam te overtuigen om de trainer te laten gaan.

Mocht alles volgens plan gaan, dan betekent het dat Van Bronckhorst weer voor het eerst aan de slag gaat na zijn trainersklus bij Rangers FC. De Nederlander moet Besiktas weer uit het slop trekken. Momenteel staan de Turken op de vijfde plaats in de Super Lig en dat geeft geen recht op plaatsing voor Europees voetbal.

Update: NAC heeft op de clubsite aangegeven niet mee te gaan werken aan een vertrek van Jean Paul van Gastel. 'Onder de huidige omstandigheden kan er geen sprake van zijn, dat we onze niet zo lang geleden aangestelde hoofdcoach laten vertrekken', klinkt het. 'Over onze ambities en de belangrijke rol van JP daarin, zijn we over en weer heel duidelijk geweest. Daar kan geen enkel misverstand over bestaan. JP kan op dit moment niet weg bij ons. Dat hebben we zijn zaakwaarnemer ook laten weten.'