Nieuws

Wie is Isak Mulugeta, het Zweedse talent dat Feyenoord heeft weten te overtuigen?

Wie is Isak Mulugeta, het Zweedse talent dat Feyenoord heeft weten te overtuigen?

18 januari - 10:10 Laatste update: 10:10

Feyenoord heeft de komst van Isak Alemayehu Mulugeta wereldkundig gemaakt. De Zweedse tiener is een oude bekende van de Rotterdammers, waar hij op jonge leeftijd al eens op de proef was. Nu heeft de aanvaller Feyenoord te hebben overtuigd. VoetbalNieuws stelt Mulugeta aan je voor!

Wie is Isak Mulugeta?

Als zoon van een moeder uit El Salvador en vader uit Ethiopië, komt Mulugeta op 11 oktober 2006 te wereld in de Noord-Zweedse stad Umeå. Als jongeling vertrekt de aanvaller annex middenvelder naar de hoofdstad Stockholm om aan te sluiten in de jeugdopleiding van Djurgårdens IF. Tussen 2021 en 2023 doorloopt Mulugeta de jeugdelftallen van zijn club, voordat hij in februari aansluit bij het eerste elftal. Daar tekent hij een contract tot eind december 2025.

De rechtspoot van 1,77 meter maakt op 6 november 2022 zijn debuut in het eerste van Djurgårdens en kan uit de voeten als centrale middenvelder, aanvallende middenvelder en rechtsbuiten. Na zijn debuut in de Allsvenskan volgt in maart 2023 zijn debuut in de Conference League, waar hij als invaller acht minuten speeltijd krijgt. Meer speeltijd volgt er niet voor Mulugeta. Ondanks zijn verschillende nationaliteiten, besluit Mulugeta toch uit te komen voor de jeugdelftallen van zijn geboorteland. In september 2021 maakt hij zijn debuut in de Onder-15 van Zweden, waarna hij na wedstrijden in Onder-16 en Onder-17 als snel de stap naar de Onder 18 maakt.

Op zijn vijftiende vertrekt Mulugeta in maart 2022 al voor een proefperiode in de jeugd van Feyenoord. Echter keert hij weer terug naar Zweden. Anderhalf jaar later blijkt de aanvallende speler toch een goede indruk in Rotterdam-Zuid te hebben gemaakt. Zo blijkt eind december dat Feyenoord een meerjarig contract voor Mulugeta heeft klaarliggen, waar de tiener eerst op huurbasis over kan komen en zal aansluiten in de Onder-21 van de club. In dezelfde maand wordt de marktwaarde van de Zweed geschat op tweehonderd duizend euro.

Mulugeta naar Feyenoord

Op 18 januari bevestigde Feyenoord de komst van Mulugeta, die op huurbasis de overstap naar Varkenoord maakte. In de deal hebben de Rotterdammers een optie tot kopen op weten te nemen. "We hebben hem met veel interesse gevolgd en heeft hij aangetoond een goede ontwikkeling doorgemaakt te hebben", klonk het vanuit Rotterdam-Zuid.