Liverpool pakt koppositie na magere zege op Burnley: Gakpo pakt hoofdrol

26-12-2023 20:23

Liverpool heeft de koppositie in de Premier League weer in handen na de overwinning op Burnley. De ploeg van Jürgen Klopp was met 0-1 te sterk op bezoek in Turf Moor. Doelpuntenmaker Darwin Nunez leek zich tijdens Boxing Day lang tot matchwinner te kronen, waar uiteindelijk invaller Diogo Jota in de blessuretijd van de tweede helft nog voor de eindstand wist te zorgen.

Na zes minuten was het al raak voor Liverpool toen Nunez op aangeven van Cody Gakpo voor de openingstreffer zorgde. En beloofde een gemakkelijke avond voor Liverpool te gaan worden, waar echter bij rust nog altijd de tussenstand van 0-1 op het scorebord stond. Klopp leek zijn mannen een harde speech te hebben gegeven, want The Reds schoten uit de startblokken. Tien minuten na het rustsignaal leek Liverpool namelijk de score te verdubbelen, toen Harvey Elliott voor de 0-2 tekende. Even leek Ryan Gravenberch een assist achter zijn naam te krijgen, maar een VAR-check gooide roet in het eten. Zo bleek Mohamed Salah hinderlijk buitenspel te staan en werd het doelpunt afgekeurd.

Na ruim een uur spelen greep Klopp hard in en haalde Gakpo, Gravenberch en Elliott. Met het inbrengen van Curtis Jones, Dominik Szoboszlai en Luis Diaz hoopte de Duitse oefenmeester een slotakkoord te kunnen forceren. Zes minuten voor tijd werd doelpuntenmaker Nunez ook nog een keer vervangen door Jota. Toch was het Burnley dat de jacht op de gelijkmaker had geopend, maar deze niet wist te maken. In de éérste minuut van de blessuretijd was Liverpool wél nog een keer trefzeker, waar Jota de eindstand van 0-2 op het scorebord wist te zetten.

Na de overwinning op Burnley nam Liverpool de koppositie in de competitie weer over, waar het nu na negentien wedstrijden op 42 punten op plek één staat. Arsenal achtervolgt met veertig punten, waar Aston Villa op 30 punten staat. Beide ploegenmoeten nog wel in actie komen.