Nieuws

Dit is Van Breemen: de verdediger en jeugdinternational op de radar van AC Milan

Dit is Van Breemen: de verdediger en jeugdinternational op de radar van AC Milan

27-12-2023 12:45 Laatste update: 12:45

Finn van Breemen staat volgens Italiaanse media op de radar van AC Milan. De Nederlander is onder het grote publiek nog niet één van de bekendste namen en daarom stelt Voetbalnieuws je aan hem voor.

Corriere dello Sport meldt dat AC Milan aardig wat scoutingsmateriaal heeft verzameld van Van Breemen. De sportkrant meldt ook direct waar de verdediger sterk in is en waarom de Milanezen hem op de korrel hebben. 'Ruimte voor groei in de ontwikkeling, het prijskaartje en zijn potentie. Hij is een regisseur in de achterhoede, sterk met het hoofd en op aanvallend vlak. Hij bouwt op, geeft leiding aan de defensie en kan ook nog vrije trappen nemen.'

Wie is Van Breemen?

Van Breemen, geboren te Pijnacker staat te boek als een groot talent. De nog altijd pas twintigjarige verdediger doorliep de jeugdopleiding van ADO Den Haag en verkaste afgelopen zomer naar Zwitserland om te gaan spelen voor FC Basel.

Voor ADO speelde de mandekker 22 wedstrijden op het hoogste niveau. Volgens de club was hij na zijn debuut direct onmisbaar in het elftal. 'Na zijn thuisdebuut ging het hard met de ontwikkeling van Van Breemen en in de rest van het seizoen was de linkspoot bijna niet meer weg te denken uit het basiselftal', schreef ADO na zijn vertrek. Volgens de Hagenaars was de interesse in Van Breemen groot, maar was het Basel dat als snelste handelde en direct voldeed aan een clausule in het contract. Naar verluidt betaalden de Zwitsers één miljoen euro voor de jeugdinternational.

Bij Basel lag er volgens de Nederlander een goed plan voor hem klaar en kon hij rekenen op een basisplaats op het hoogste niveau. Die belofte is uitgekomen want Van Breemen heeft dit seizoen al negentien optredens achter zijn naam. In de Zwitsere media valt op te merken dat de Nederlander één van de lichtpuntjes is bij Basel dat dit seizoen tegenvallend presteert.

Sterkste punten

Van Breemen staat te boek als een snelle wendbare en boomlange verdediger. Met zijn 1,93 meter weet hij het merendeel van zijn kopduels te winnen en staat de teller op iets meer dan zeventig procent van gewonnen duels in de lucht. De Nederlander beschikt over een sterke lange bal en schroomt het niet om zijn sterke lijf in de strijd om de bal te gooien.

Als we kijken naar de cijfers dan zien we ook zijn sterke punten naar voren komen. Van Breemen speelde afgelopen seizoen per negentig minuten gemiddeld 19.92 passes vooruit met een slagingspercentage van 74.78 procent. Gemiddeld stopte Van Breemen in zijn laatste seizoen voor ADO gemiddeld één schot per wedstrijd die richting doel ging.

Toekomst in Italië?

Nu wordt Van Breemen dus gelinkt aan AC Milan. Eerder bracht Gianluca Di Marzio oom al naar buiten dat de Italiaanse grootmacht de Nederlander op de korrel heeft en dat men in Milaan zeer gecharmeerd is van de verdediger. Eerder brachten kleinere Italiaanse media Van Breemen ook al in verband met AS Roma.