Nieuws

Wat vindt de KNVB van de plannen van de goedgekeurde Super League?

Wat vindt de KNVB van de plannen van de goedgekeurde Super League?

21-12-2023 16:34
1

De Super League is sinds 21 december 2023 goedgekeurd door het Europese Hof van Justitie en daarom heeft de KNVB direct een reactie gegeven op de uitspraak. Hoe staat de Nederlandse voetbalbond tegenover het ambitieuze Super League-project? VoetbalNieuws vertelt het je. 

Reactie van de KNVB over de Super League

De KNVB heeft niet lang gewacht met een reactie na de verrassende uitspraak van het Europese Hof van Justitie. De bond gaf enkele uren na de uitspraak een reactie via een woordvoerder. De KNVB lijkt helder: de Super League is tot dusver geen goed idee. "Binnen het Europese sportlandschap gelden sportiviteit, solidariteit en open competitie als belangrijke waarden. Die zien wij (nog) niet of nauwelijks terug in de Super League", stelt een woordvoerder van de bond. 

Volgens de bond zou de komst van de Super League veel schade kunnen uitrichten voor het Nederlandse voetbal. "De komst van een dergelijke competitie is in allerlei opzichten slecht voor het Nederlandse voetbal: van de financiële solidariteit tussen de breedte en de top van het voetbal tot de positie van ons opleidingssysteem en de positie en clubliefde van supporters. Kortom: het gehele voetbalecosysteem in Nederland komt onder druk met een dergelijke Super League."

De KNVB kijkt dus voorlopig de andere kant, maar blijft scherp op ontwikkelingen wanneer deze plaatsvinden. "Voorlopig wordt dit uitsluitend een 'laywers paradise'. Iedere betrokkene lijkt in deze uitspraak haar of zijn gelijk te lezen. Het gaat waarschijnlijk nog lang duren voor hier echt iets zinnigs over te zeggen is. En dan nog is het de vraag of er daadwerkelijk iets gaat veranderen aan de opzet van de Europese toernooien."