Transfernieuws

Twente had AZ-aanwinst graag in Enschede gezien: 'Origineel in manier van spelen'

Twente had AZ-aanwinst graag in Enschede gezien: 'Origineel in manier van spelen'

19-12-2023 11:21

Arnold Bruggink had Ruben van Bommel graag bij FC Twente zien spelen. De technisch directeur van de club uit Enschede zag de buitenspeler uiteindelijk naar AZ verkassen.

Van Bommel beleefde afgelopen seizoen een topjaar met MVV Maastricht in de Keuken Kampioen Divisie, waardoor hij op de radar kwam bij meerdere clubs uit de Eredivisie. Daar waren Twente en AZ twee gegadigden van en de Alkmaarders bleken uiteindelijk het meest slagvaardig. 

"Ik heb er wel veel tijd in gestoken", begint Bruggink bij Goedemorgen Eredivisie. "Wat ik geloof bij Ruben: hij heeft iets stoïcijns, hij is origineel in de manier van spelen. Ik ken zowel vader als moeder, en ook opa nog. Er zit iets creatiefs in en hij kan doelpunten maken, wat speciaal is."

"Maar ja, het is niet gelukt", luidt de conclusie van Bruggink. "Ik heb hem een bericht gestuurd op het moment dat hij tekende bij AZ, heel veel succes gewenst en hoop dat hij een mooie carrière gaat krijgen."

Van Bommel beleeft ook bij AZ een aardige eerste seizoenshelft. De aanvaller staat niet altijd in de basis, maar is nu goed voor vier goals en één assist in twintig officiële wedstrijden.