Breaking news

'Metz hoopt tijdelijke terugkeer van weinig spelende Ajax-aanvaller Mikautadze'

'Metz hoopt tijdelijke terugkeer van weinig spelende Ajax-aanvaller Mikautadze'

18-12-2023 16:22 Laatste update: 16:35

FC Metz hoopt op een spoedige terugkeer van Georges Mikautadze. De 23-jarige Georgische aanvaller komt nauwelijks aan de bak bij Ajax en zou open staan voor een tijdelijk vertrek naar de club waar hij afgelopen zomer vandaan werd gehaald. Dat meldt Voetbal International zojuist.

Ajax betaalde in de afgelopen transferwindow maar liefst zestien miljoen euro voor Mikautadze, die daarmee in de toptien van duurste aankopen ooit kwam. De Georgiër wist tot dusver echter geen basisplaats te veroveren en moet het vooral met invalbeurten doen.

In de Eredivisie-duels met Fortuna Sittard en Almere City begon Mikautadze wel in de basis, maar daarin wist  hij telkens geen onuitwisbare indruk achter te laten. De aanwinst speelt het liefst in de spits, maar heeft daar grote concurrentie met de in vorm verkerende Brian Brobbey en Chuba Akpom. Daarom speelde hij veelal op tien of als buitenspeler.

Na een half seizoen heeft Mikautadze tot dusver slechts 248 speelminuten voor Ajax op zijn naam staan. Metz, zijn oude club, hoopt hem naar verluidt weer perspectief te bieden. De nummer veertien van de Franse Ligue 1 zou hem volgens VI graag willen huren. Omdat hij aan het begin van het seizoen nog wedstrijden speelde voor Metz, kan hij niet naar andere clubs binnen Europa vertrekken. Metz zou daarom de enige uitweg kunnen zijn.