Transfernieuws

'Ajax toont interesse in Zweedse aanvaller, maar stuit op flinke concurrentie'

'Ajax toont interesse in Zweedse aanvaller, maar stuit op flinke concurrentie'

14-12-2023 18:29

Ajax heeft zijn pijlen gericht op 'supertalent' Momodou Sonko. De vleugelaanvaller van BK Häcken staat op de radar van de Amsterdammers, maar zij zijn niet de enige geïnteresseerden.

Belgische media, zoals La Dernière en Het Nieuwsblad, melden dat Ajax in de race is voor Sonko. Dit jaar brak de aanvaller door en scoorde hij tienmaal in 34 wedstrijden. In Zweden wordt de aanvaller omschreven als een supertalent dat tot 2025 vast ligt bij de Zweedse kampioen. Naar verwachting moet de aanvaller vijf miljoen euro opleveren, en dat voor een achttienjarige.

Echter heeft niet alleen Ajax interesse. Belgische media zien dat Club Brugge en RSC Anderlecht eveneens de aanvaller willen binnen hengelen. Op de achtergrond zouden ook RB Leipzig en FC Barcelona geïnteresseerd zijn. Sonko neemt het donderdagavond met zijn ploeg in de Europa League op tegen Qarabag FK.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.