Nieuws

Kritiek op Gimenez na verliespartij: 'Hebben we voor de rest niet gezien'

Kritiek op Gimenez na verliespartij: 'Hebben we voor de rest niet gezien'

14-12-2023 07:50

Theo Janssen en Giovanni van Bronckhorst waren niet te spreken over Santiago Giménez na afloop van de 2-1 nederlaag tegen Celtic. De analytici vonden de Mexicaan afwezig en hij kwam bijna niet voor in het spel. Ook was er nog een kritische noot over de laatste tegengoal.

"Hij heeft wel zijn kansen gehad. Sterker nog, de grootste kans was voor Giménez", zegt Van Bronckhorst voor de camera's van RTL. "Maar aanvallend heeft hij het verschil niet kunnen maken en verdedigend gezien laat hij een steek vallen."

Daarmee doelt de oud-Feyenoord trainer op de laatste tegengoal van de Rotterdammers. Gustaf Lagerbielke kopte van dichtbij de 2-1 tegen de touwen, maar vooral bij het voorbereidende werk ging Giménez de fout in. "Als verdediger mag je nooit springen als je de bal niet kan hebben, want dan ben je weg. En dan is de tweede paal hier ook nog onderbezet."

Wel was de spits van de Rotterdammers ook betrokken bij de gelijkmaker van Yankuba Minteh. Op aangeven van de Mexicaan maakte de Gambiaan de 1-1 en over die actie was Theo Janssen wel te spreken. Al bleef het verder aanvallend wel erg stil bij de topscoorder van de Eredivisie. "Dat was misschien wel het enige goede moment van Giménez. Die hebben we voor de rest niet gezien vandaag."