Nieuws

Naast prestaties zitten blessures Vitesse ook tegen: 'Je moet veel puzzelen'

Naast prestaties zitten blessures Vitesse ook tegen: 'Je moet veel puzzelen'

08-12-2023 17:50

Edward Sturing heeft bij het noodlijdende Vitesse te maken met veel blessures en schorsingen. Volgens de trainer is dat kenmerkend aan een club die het moeilijk heeft. De nederlaag tegen Fortuna Sittard hakte er ook diep in bij de nummer zeventien van de Eredivisie.

"Zo’n lijst met afwezigen is kenmerkend voor een club in nood", zegt Sturing tegen De Gelderlander. "Veel schorsingen en blessures. Dat heeft PSV niet. Ik ben hiermee in voorgaande jaren ook geconfronteerd. Dan moet je veel puzzelen. Maar dit biedt talent ook kansen. Ik ben niet zo druk met wat we niet hebben. Daar winnen we geen wedstrijden mee. We zijn bezig met de spelers die er wél zijn. Om die goed neer te zetten."

In totaal mist de interim-trainer van de Arnhemse club acht spelers voor het belangrijke duel met Heracles. De bal begint op zondag om 16.45 uur met rollen in het GelreDome. Het zal de laatste thuiswedstrijd van Vitesse zijn in 2023, een jaar wat verre van succesvol was. Na de laatste nederlaag in Sittard merkte de trainer dat ook. "Na de 3-1 nederlaag bij Fortuna Sittard hebben we de boel weer moeten oppeppen. Ik benadruk zaken die goed gaan. Daar neem ik de groep in mee. Dat is een stuk succesbeleving."

Vooral de pluspunten moeten centraal gaan staan, al is de wedstrijd van zondag zeer belangrijk voor Vitesse. "We werken aan onze zwakke punten. De linies moeten kort op elkaar staan. Het is zaak goed om te gaan met ruimte in de rug. Heracles wordt weer een zware pot. De druk zit er vol op bij ons. Het aantal wedstrijden neemt af, maar de punten moeten echt toenemen."