Nieuws

'Olympique Lyon mogelijk in grote problemen door Taylor Swift-concert'

'Olympique Lyon mogelijk in grote problemen door Taylor Swift-concert'

06-12-2023 10:30

Olympique Lyon komt voor een lastige kwestie te staan wanneer zij zo slecht blijven presteren in Ligue 1. De Franse club kan bij een mogelijke degradatie play-off wedstrijd niet in eigen huis spelen, door een concert van Taylor Swift dat tegelijkertijd gepland staat.

Lyon staat momenteel onderaan in de Ligue 1, en ondanks het afscheid van trainer Fabio Grosso verloren ze afgelopen weekend van Lens. Als Lyon in deze positie blijft tot mei, zouden ze in grote problemen terecht kunnen komen. 

In de Ligue 1 degraderen de onderste twee teams naar Ligue 2, waarbij de zestiende in een play-off terechtkomt tegen de nummer drie van Ligue 2. Als Lyon automatische degradatie wil vermijden, zouden ze niet in staat zijn om thuis te spelen in de play-off.

Bij Ajax kennen ze in Nederland een soort gelijk probleem. De Amsterdammers staan nu de achtste plek in de Eredivisie, wat een plek voor de Europese play-off betekent. De play-off staat gepland op 23 en 26 mei, de Toppers treden op 24 en 25 mei op in de Arena.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!