Nieuws

'United-spelers ontevreden over 'emotieloze en robotachtige' Ten Hag'

'United-spelers ontevreden over 'emotieloze en robotachtige' Ten Hag'

04-12-2023 23:12

Volgens Sky Sports heeft Erik ten Hag een aantal spelers binnen Manchester United behoorlijk tegen zich in het harnas gejaagd. Het kwaliteitsmedium weet te melden dat maar liefst vijftig procent van de selectie niet meer het volste vertrouwen zou voelen in de Nederlandse manager.

Ten Hag zou namelijk als 'emotieloos' worden beschouwd en ook de manier waarop Jadon Sancho de deur werd gewezen lijkt niet ter harte zijn genomen door een deel van de spelers. Bovendien kennen The Red Devils een moeizaam seizoen. United staat op de zevende plaats in de Premier League en kan volgende week worden uitgeschakeld in de Champions League.

"Sommige spelers zijn verward over de huidige gang van zaken, en Ten Hag is ongeveer vijftig procent van de kleedkamer verloren", zegt journalist Kaveh Solhekol, aan de hand van verhalen van een aantal bronnen rondom de club.

Zo zouden spelers ontevreden zijn op de manier waarop er wordt gespeeld. "Ze vinden dat er te hard wordt getraind, en dat ze teveel rennen tijdens de trainingen. Spelers weten ook niet waarvoor ze rennen. Sommigen vinden dat hij teveel vastzit in zijn manier van werken. Hij is te robotachtig."

Daarbovenop komt nog eens de manier waarop Sancho uit de selectie werd gebonjourd. De Engelsman keerde zich op sociale media publiekelijk tegen zijn trainer, die nog altijd tevergeefs op een excuus wacht. Sinds 26 augustus is de vleugelaanvaller al niet meer welkom op het trainingsveld. Volgens Solhekol vinden 'behoorlijk wat spelers' dat Ten Hag daarin te ver is gegaan.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!